Herpes hoito kehossa

Herpes zoster (vyöruusu) on sairauden muoto, jonka aiheuttama virus tunkeutuu hermosoluihin. Jos näin tapahtuu, sen aktivoinnin tapahtuessa virus voi levitä pitkin solujen aksoneita kehittämällä lisävahinkoja innervoituneelle iholle. Tällöin taudin ensimmäisinä päivinä potilasta häiritsee voimakas kipu-oireyhtymä vastaavia hermoja pitkin (useimmiten trigeminaalinen tai interkostalinen, yksipuolinen vaurio) ja 3-4 vuorokauden kuluttua iholla innervaatiovyöhykkeellä ilmenee punoitusta, sitten vaikea kutina ja lopuksi, kaada tyypillisiä herpetisiä vesikkeleitä. Kuplat kuivuvat noin viikossa, mutta postherpetinen neuralgia voi jatkua vielä yhden tai kahden viikon ajan.

Herpesin syyt Taudin aiheuttaja on herpes simplex -virus (Herpes simplex). Virus tunkeutuu ihon ja limakalvojen mikroskooppisiin vaurioihin ja integroidaan sitten ihmisen geenien rakenteeseen, minkä jälkeen immuunijärjestelmää ei enää voida tuhota. Mahdolliset oireeton kariesta. Taudin kliiniset oireet ilmenevät tavallisesti heikentyneen immuniteetin takia (altistuminen hypotermialle, stressitilanteet jne.). Herpesin diagnoosi Herpesdiagnoosi tehdään kliinisen kuvan perusteella. Herpes-diagnoosin vahvistamiseksi käytetään immunofluoresenssimäärityksiä (ELISA) ja polymeraasiketjureaktiota (PCR). Herpes hoito Tärkein tekijä hoitoon herpes on stimulaatio kehon omaa immuunijärjestelmää ja reseptiä antiviraalisten lääkkeiden. Vaikeissa pahenemisvaiheissa herpesin hoitoa täydennetään asykloviirin ja valasykloviirin reseptillä, ja sykloferonia on määrätty paikallisesti.

On kuitenkin pidettävä mielessä, että jopa nykyaikaiset antiherpetic-lääkkeet vähentävät vain taudin pahenemisen vakavuutta ja taajuutta, mutta eivät tuhoa virusta elimistössä. Herpes zosterin hoidossa antiviraalisten lääkkeiden lisäksi kipua lievittävät kipua lievittävät. Vaikeissa ihovaurioissa käytetään kortikosteroidivalmisteita. Masennuslääkkeitä käytetään postherpetisen neuralgian hoitoon. Herpes-komplikaatioita Herpesinfektion voimakas aktivointi, viremia (viruksen tunkeutuminen verenkiertoon) yleisen myrkytyksen oireineen ja kehon lämpötilan nousu on mahdollinen. Virushoitojen toistuvat toistumiset voivat olla vaikeiden immuunijärjestelmän häiriöiden ilmentyminen. Herpatian ehkäisy Joidenkin lähteiden mukaan jopa 90% maailman väestöstä on infektoitu herpes simplex -viruksella. Siksi pahenemisvaiheiden ennaltaehkäisy on vähentynyt sellaisten tilanteiden ennaltaehkäisyyn, jotka aiheuttavat immuniteetin vähenemisen.

Herpes hoito huulilla Lähde

Virus lähetetään kosketuksella. Jos huulesi ovat ”kylmiä”, anna periksi, antaa itsellesi erillinen ruokalaji ja puhdas pyyhe. Muutoin herpes tulee perhetaudeksi. Älä kosketa ihottumaa kädet, varsinkin jos kuplat puhkeavat, muuten infektio joutuu silmiin. Taudin oireiden ilmaantumisen jälkeen voitele vesikkelit antiviraalisilla voiteilla kolme kertaa päivässä. Lisäksi ota lääkkeitä sisälle. Rokotteet auttavat poistamaan herpes syyt ja estämään relapsien. Täydellinen vaikutus annetaan vahvistavilla aineilla yhdessä interferoni-induktorien kanssa. Lääkkeiden käyttö liittyy haittavaikutuksiin, kuten oksenteluun, pahoinvointiin, hilseilyyn ja akuutti kipu. Kaikki riippuu käytetystä lääketyypistä. Jos herpes ilmenee raskauden aikana, se voidaan hoitaa käyttämällä lueteltuja lääkkeitä vain reseptillä ja tiukalla valvonnalla. Hoidon lykkäämistä on mahdotonta loputtomiin, muuten virus vaikuttaa haitallisesti lapsen kehitykseen.